Drømmer du om et job som elektriker?

Drømmer du om et job som elektriker?
Drømmer du om et job som elektriker?

24 november, 2016

Job

Der er ingen tvivl om, at det er utroligt spændende at være elektriker i dag. Et af de steder, hvor man kan uddanne sig til netop dette er i Lyngby. Her kan du lære, hvordan man arbejder med intelligente IT-systemer i private hjem og hvordan man opbygger elektriske systemer. Det er dig, der beslutter, hvilken løsning, der vil fungere bedst i den givne situation. Med andre ord: Du får som el-installatør lov at lege med el-installationer af en bred vifte.

Sådan uddanner du dig til elektriker

Der er nogle forskellige steps, man skal igennem, inden man kan kalde sig for uddannet elektriker. Se her, hvordan uddannelsen er bygget op:

  • Elektrikeruddannelsen i Lyngby veksler generelt mellem både praktik og tid på skolebænken. Det vil altså sige, at du skal lære både at tænke som en elektriker, men du får også lov til at få noget fra hånden med det samme.
  • På skolen undervises du i fag, der handler om el-teknik, installation, styring og måleteknik, hvilket alle er vigtige elementer af det at være el-installatør i dag.
  • Når du har gennem ført uddannelsen har du mulighed for at videreuddanne dig, hvis du ønsker at dygtiggøre dig selv yderligere. Her kan du for eksempel uddanne dig til IT-teknolog, automationsteknolog, installatør og flere andre spændende uddannelser.

Der er nogle enkelte adgangskrav du skal opfylde, for at kunne starte på uddannelsen som elektriker. Du skal have fuldført din folkeskole, samtidig med at du skal være vurderet som uddannelsesparat. Yderligere skal du være sluppet igennem folkeskolen med et gennemsnit på 02 i dansk og matematik.

Der er ingen tvivl om, at der venter nogle spændende opgaver for fremtidige elektriker med den store teknologiske udvikling vi går i møde. Hvis du vil have mere inspiration, så kan det også være en idé at besøge en autoriseret elektriker i Lyngby så som lyngby-elservice.dk. Her kan du måske også mulighed for at finde en god praktikplads.