Indstil din kontorstol og slip for ondt i ryggen på jobbet

Indstil din kontorstol og slip for ondt i ryggen på jobbet
Indstil din kontorstol og slip for ondt i ryggen på jobbet

25 oktober, 2016

Job

Flere og flere danskere oplever hvert eneste år problemer med ryggen, fordi deres kontorstole er indstillet forkert. Det er særligt på jobbet og i kontorbranchen, at mange oplever smerter i kroppen, fordi de sidder ned for længe og i dårlige stillinger. I et job med kontorarbejde er det derfor rigtig vigtigt, at man sørger for at indstille sin kontorstol korrekt. Smerter i ryggen kan f.eks. brede sig til læn, ben og resten af kroppen, hvorfor det er vigtigt at forebygge denne form for jobskader. Lige så vigtigt som det er, at du selv er klar over problemstillingen, lige så vigtigt er det, at din arbejdsplads giver dig mulighed for at sidde korrekt. De er nemlig heller ikke interesserede i at se, at du ikke længere er i stand til at udføre dit arbejde.

Sådan indstiller man kontorstole på rette vis

Der er flere ting, man skal fokusere på, når man indstiller kontorstole. Vidste du for eksempel, at man kan risikere at lide af rygsmerter resten af livet? Det tager ikke mange minutter at indstille en kontorstol så gør dig selv den tjeneste:

  • Det første man indstiller på kontorstole er sædedybden. Her er det vigtigt at indstillingen ikke bliver for dyb, så man ikke kan læne sig ind til ryglænet for at få støtte.
  • Ryglænets opgave er selvfølgelig at støtte ryggen. Er ryglænet indstillet korrekt, tvinges man til at rette sig op, hvilket er meget vigtigt.
  • Højden på stolen er faktisk vigtigere, end mange tror. Hvis man indstiller højden således, at fødderne ikke længere når jorden, kan man både få ondt i benene og resten af kroppen. Omvendt må indstillingen heller ikke være for lav. En god regel lyder, at knæene normalt skal være lidt lavere end hoften.

Det er af stor vigtighed, når man snakker om indstilling af kontorstole. Som nævnt kan det nemlig have store konsekvenser, hvis indstillingen ikke foretages med omhyggelighed. Det er samtidig vigtigt at tænke på, at kontorstole og hæve sænkeborde bør gå hånd i hånd. Derfor anbefaler vi også at man anskaffer sig et hæve sænkebord, der giver mulighed for at stå op indimellem. En god regel er f.eks. at stå op i det første kvarter for hver time. Forholdet skal være på plads.