STU – en uddannelse for udsatte unge

STU – en uddannelse for udsatte unge
STU – en uddannelse for udsatte unge

28 august, 2017

Halvdelen af alle udsatte unge er i gang med eller har allerede en uddannelse. Men hvilke muligheder har du, og hvordan kommer du i gang? Det er ikke altid lige nemt at overskue, hvilke muligheder, der er til rådighed, specielt ikke hvis man som ung har enten fysiske eller psykiske problemer. De fleste mennesker har en ide om, hvad de ønsker at foretage sig i fremtiden. Nogle har endda forestillinger om et drømmejob, som ville være det helt perfekte job til netop dem. Alle disse jobs kræver højst sandsynligt en eller anden form for uddannelse. For udsatte unge kan tanken om at fortsætte med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen være uoverskuelig, da tiden i folkeskolen allerede her har været en kamp. Der findes dog muligheder for disse udsatte unge, der tilgodeser netop deres behov igennem en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

STU varetager de udsatte unges behov

Er du under 25 år og har lige afsluttet 9. klasses afgangsprøve så kan en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med særlige behov være noget dig:

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse også forkortet STU er en 3-årige uddannelse, der varetager netop dine behov. Selve uddannelsen indledes altid med et afklaringsforløb, der skal sikre, at dit uddannelsesforløb kommer til at afspejler netop det, du har brug for. Uddannelsen tilpasser sig således din modenhed, kvalifikation samt dine interesser og ønsker for fremtiden. Afklaringsforløbet ender ud med en uddannelsesplan, der beskriver, hvad du skal lære, hvornår du skal lære det samt, hvor du skal lære det henne. Det er nemlig ikke al undervisning, der foregår på selve skolen. Når du tager en STU skal du være opmærksom på, at et praktikforløb indgår som et krav. Det skal være med til at give dig en øget forståelse af livet på en arbejdsplads samt styrke dine sociale kompetencer heriblandt det at kunne samarbejde.

Således er muligheden for uddannelse for udsatte unge i høj grad til stede og fremtidsmulighederne for job synes dermed lysere. Når uddannelsen er tilrettelagt efter individuelle behov er chancen for at disse unge kan gennemføre uddannelsen langt større. For at blive henvist til en STU skal du tage kontakt til ungdommens uddannelsesvejledning, så de kan vurdere, hvorvidt du er egnet eller ej.